Goggomobil Coupé restauratie

Als nieuwkomer in deze (naar ik gehoord heb) gezellige club wil ik me graag aan u voorstellen. Ik ben ontstaan in 1957 in Dingolfing. Daar heb ik wat rondgereden, maar ik weet er niet zo veel meer van. Ik ben toen uitgevoerd naar Nederland, naar iemand die wel wat in mij zag. Uiteindelijk is dat toch niks geworden. Daarna heb ik een tijdje bij een handelaar gestaan, tot er een jochie naar mij kwam kijken dat wel interesse had. Door mijn afmetingen ben ik handig om op allerlei veldjes rond te crossen.

Ondanks dat er nogal wat aan mij mankeerde ben ik meegegaan en heb ik mijn best gedaan om mee te werken in de behoefte van mijn nieuwe eigenaar. Die had de ambitie om iets bijzonders van mij te maken. Om maar iets te noemen; dubbele koplampen, hoofdsteunen en zo nog wat dingen. Uiteindelijk is het niks geworden, ik ben voor het grootste deel van de tijd in de hoek gezet en vergeten. Nog een aantal keren verhuisd en weer opgeslagen. Het lange wachten hield aan. Uiteindelijk werd er toch actie ondernomen om mij weer in goede gezondheid te krijgen. Dat was een lange weg: Ik werd geheel gedemonteerd en alle delen werden met zorg nagekeken en hier en daar vernieuwd. Ik werd zelfs gestraald! De coronatijd heeft voor mij uiteindelijk ook zijn goede kanten gehad.

Mijn bovenbouw was wel heel slecht, dus daar werd een andere voor gevonden. Het moest er eigenlijk een met de deurtjes verkeerd om zijn, maar die was niet te vinden. Dus heeft mijn eigenaar die zelf veranderd en aangepast. Ook mijn spatborden waren aan vervanging toe, die werden zowel voor als achter aangepakt. Daarnaast wilde ik graag een roldak. Dat is wel heel prettig, vooral ’s zomers.

Goggomobil Coupé restauratie

Technisch werden er nog wat aanpassingen gedaan. Zo werd de accu naar voren gehaald voor een betere gewichtsverdeling, en werd er voorin een bagageplateau geplaatst om wat extra bergruimte te maken. Ook kreeg ik een andere uitlaat en spatlappen, en werd ik opnieuw gespoten.

Dat was nog wel een dingetje, dat spuiten. Een groot deel van mijn familie is rood met een wit dak, dat is niet echt bijzonder. Mijn baas wilde daarom iets anders; groen met wit, dat is wel een bijzondere kleur! Toen wam de vraag hoe die tinten verdeeld moesten worden, groen met wit of  draaien we het om? Nico Krap kwam met goede raad: Wit onder en groen boven, dan word je visueel groter. Gezien mijn formaat leek dat me een goed advies. Maar dan niet zomaar onder wit en boven groen, dat moest dan wel met een bijzondere striping geaccentueerd worden. Zo gezegd zo gedaan! Het afplakken dat was wel een dingetje, maar uiteindelijk is het gelukt. Toen dat klaar was moest ik natuurlijk weer gemonteerd worden. Misschien weet u het; ik zit met 85 boutjes aan mijn onderstel vast. Maar ook dat is gelukt.

Goggomobil Coupé restauratie

Goggomobil Coupé restauratie

Toen moest het geheel nog afgewerkt worden. Zo zijn de kappen om mijn motor zijn eigenlijk zwart, maar die zijn nu in de kleur van mijn buitenkant! Mijn hart is ook geheel gereviseerd en aangepast. Zo zijn inlaatkanalen en doorstroomgebieden wat gestroomlijnd, zodat ik beter kan ademhalen. En dan mijn interieur nog: rode bekleding paste natuurlijk niet bij mijn nieuwe groene lak, dus op zoek naar skai in grijstinten. Het is allemaal gelukt, ik vind dat het er chic uitziet!

Goggomobil Coupé restauratie

Goggomobil Coupé restauratie

En nu ben ik klaar om mijn leven te gaan leiden, ik heb er zin in om samen met jullie de wereld te verkennen.

Groetjes en tot ziens!

Reacties

7 reacties op “Nieuwkomer!”

  1. Welkom in de familie! Ik kijk er naar uit om je in het echt te zien.

  2. Een leuke uitvoering…..je bent een heel stuk verder dan ik, maar ooit zullen we samen een ritje kunnen maken…. Groet, Kees

  3. Toppertje hoor. Vooral de striping vind ik erg geslaagd! Mede dankzij adviseur Nico?

  4. Zag de goggo gisteren bij de tulpen rit. Zag er prachtig uit. Iets om trots op te zijn

  5. Je moet gewoon (rustig) doorgaan, komt er een moment dat het is gelukt!!

  6. Andries, ja Nico heeft geadviseerd/ idee geopperd voor wat betreft de kleur schakering.

  7. Co Koningen, bedankt, zijn er erg blij mee!

Geef een reactie