Afbeelding van laptop met nieuwe website

Welkom op de nieuwe website van de DWAC! Behalve dat de nieuwe website een stuk overzichtelijker en makkelijker te beheren is, zijn er een hoop nieuwe dingen toegevoegd om onze club ook online tot een actieve(re) community te maken. In dit bericht vind je een overzicht van wat er op het nieuwe dwac.nl hetzelfde is gebleven en wat er veranderd is.

Belangrijk: Accounts
Net als bij de vorige website is sommige inhoud alleen zichtbaar voor leden. Om die inhoud te bekijken moet je ingelogd zijn op de website. Om opnieuw overzicht te krijgen in de gebruikersaccounts hebben we ervoor gekozen deze niet mee te verhuizen. Dus, ben je lid en wil je alle inhoud op de website bekijken, maak dan hier een nieuw account aan. Bij het registeren wordt om je lidnummer gevraagd, zodat we makkelijk kunnen zien welk account gekoppeld is aan welk lid. [Update: vanwege het hoge aantal spam-aanmeldingen heb ik een ander formulier gemaakt om je te registreren. Ziet er iets anders uit dan op de ALV, maar werkt hetzelfde.] Na je registratie wordt je account beoordeeld door een beheerder, gecheckt met de ledenlijst en goedgekeurd. Als dat gebeurd is ontvang je een e-mail op het adres dat je opgegeven hebt, met daarin een link om je wachtwoord in te stellen. Daarna kun je met je aangemaakte account inloggen.

Domein
Misschien is het je al opgevallen, misschien ook niet; de url van de website eindigt nu op .nl in plaats van .eu. Het domein dwac.nl was ook al eigendom van de DWAC en verwees door naar dwac.eu. Omdat we de Nederlandse Dwergautoclub zijn hebben we dat omgedraaid. Ook de e-mailadressen eindigen nu dus op @dwac.nl. Mocht je de oude e-mailadressen in je contactenlijst hebben staan, pas die even aan.

Berichten
Op de vorige website was er de mogelijkheid om nieuwsberichten te publiceren. Dat hebben we een beetje uitgebreid; onder berichten verschijnen nieuwsberichten, verslagen, artikelen en oproepen. Een hoop meer mogelijkheden om makkelijker (en hopelijk ook meer) berichten te publiceren.

Agenda
Voorheen was er een artikel met een overzicht van aankomende evenementen. Op deze website hebben we een agenda-pagina, waar we elk evenement los publiceren. Als je zo’n evenement bekijkt kun je een beschrijving lezen, de details bekijken, bijbehorende documenten (routes, uitleg, wat dan ook) downloaden. Ook kun je je -indien nodig- aanmelden. Je aanmelding komt dan bij de organisator terecht. Dat maakt voor bezoekers het aanmelden eenvoudig, en voor de organisator de aanmeldingen overzichtelijk. Ook kunnen we onderscheid maken tussen ‘open’ evenementen en evenementen die bedoeld zijn voor leden van de club.

De DWAC
Net als op de vorige website is er informatie te vinden over onze club. Handig voor onszelf, en uiteraard ook voor andere mensen die onze club vinden en er meer over willen weten. Zo is hier informatie te vinden over het ontstaan van de DWAC, over het lidmaatschap, en bijvoorbeeld de reglementen.

Dwergauto’s
Nieuw is het overzicht van dwergauto’s, dat vind je hier. We hebben als dwergautoclub ontzettend veel kennis en ideeën over onze dwergauto’s. Om het makkelijker te maken deze informatie te delen, en daarmee zowel voor onszelf als voor bezoekers een waardevolle kennisbank te zijn, willen we deze informatie gaan bundelen. We kunnen voor alle dwergen die binnen de club aanwezig zijn een pagina aanmaken met achtergrondinformatie. Deze is openbaar toegankelijk. Voor leden van de club kunnen we op deze pagina ook laten zien wie de coördinator is voor dat merk, en documentatie, uitleg en andere interessante informatie toevoegen.

Leden
Net als op de vorige website is er een menu-item leden. Deze pagina’s kun je alleen bekijken als je ingelogd bent. Hier vind je onder andere de ledenlijsten en andere downloads, het forum (daarover hieronder meer) en een archief van de 1op20.

Forum
Op het forum kunnen ingelogde leden vragen stellen, kennis delen, of op andere manieren met elkaar in contact komen en blijven.

 

De inhoud van de website is uiteraard nog lang niet compleet en daar wordt nog aan gewerkt. Mocht je ergens niet uitkomen, ideeën hebben of iets anders kwijt willen; stuur een mailtje naar webmaster@dwac.nl.

Veel plezier op de nieuwe website!

Reacties

Één reactie op “Nieuwe website”

  1. Leuk dat ik het erste Bericht op de nieuwe Website kan zetten. Groeten Björn

Geef een reactie